Veel gestelde vragen

Wanneer leveren mijn zonnepanelen stroom?

De hoogste opbrengst is er als de zon volop schijnt. Maar ook als het bewolkt is leveren de panelen stroom. Daarom zijn zonnepanelen een zinvolle investering. Wij gebruiken de zogenaamde “dunne film panelen”, een nieuwe ontwikkeling waarbij zelfs bij minder zonlicht en een deel van het paneel in de schaduw toch een prima rendement te behalen is.

Wat gebeurt er met de stroom van mijn zonnepanelen?

De stroom die de zonnepanelen opwekken, wordt gebruikt in uw eigen woning voor de apparaten die u aan hebt staan. Verbruikt u minder dan de zonnepanelen opwekken dan gaat de stroom naar het openbare net en draait uw meter terug of wordt dat geregistreerd door de slimme elektronische kWh-meter . Als u meer stroom nodig hebt dan de panelen leveren, dan levert de energiemaatschappij de rest van het elektriciteitsnet.

Dus als de netspanning er af is van het energiebedrijf, heb ik nog gewoon stroom uit mijn zonnepanelen?

Nee. Dan zijn de panelen ook uitgeschakeld. Veronderstel dat u de stroom uitgeschakeld heeft in de meterkast en de panelen leveren wel stroom dan kan er een gevaarlijke onveilige situatie ontstaan.

Wat moet ik doen aan het onderhoud van de panelen?

Zonnepanelen hoeft u vrijwel niet te onderhouden. Het is wel verstandig om één keer per jaar de panelen te (laten) reinigen.

Hoe zit het met de financiering voor de aanschaf van de zonnepanelen?

Er zijn via de Gemeente of Provincie goedkope leningen af te sluiten. De rente kosten zijn lager dan de opbrengsten dus u kunt al verdienen met geleend geld. Ook kan de BTW terug gevraagd worden bij de Belastingdienst, het terugvragen van de BTW kunnen wij voor u regelen.

Moet ik voor een zonnepaneelsysteem een extra verzekering afsluiten?

Zonnepanelen vallen meestal onder de inboedelverzekering. Daarom hoeft u geen aparte verzekering af te sluiten. We adviseren u aan uw verzekeraar te informeren dat u zonnepanelen heeft geplaatst.

Hoe zit het met de garantie, is het systeem wel weerbestendig?

Ja. De panelen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden: sneeuw, storm, vorst en hagel.

Onze klanten

vinden ons baas!

Vlotte en zorgvuldige installatie

Ik ben zeer tevreden met het werk dat Elektrobazen heeft geleverd bij het plaatsen van zonnepanelen op mijn dak. Het team was zeer professioneel, vriendelijk en deskundig. Ze hebben mij uitstekend geadviseerd over de beste locatie voor de panelen en de optimale configuratie voor mijn energiebehoeften.

Betrouwbaar en professioneel

Elektrobazen heeft zorgvuldig gewerkt en alle vereiste stappen genomen om ervoor te zorgen dat de panelen veilig en efficiënt geïnstalleerd werden. Ik was ook erg blij met hun opvolging na de installatie, waarbij ze me hebben geïnformeerd over het monitoren van de prestaties van de panelen.

Professionele en deskundige aanpak

Deze monteur ging zorgvuldig te werk. Alles nauwkeurig nagekeken, doorgedraaid weer vast gemaakt, en toen het echte euvel gedetecteerd. Het zijn net detectives, zulke monteurs. Daarna prima advies gekregen, offerte laten maken. Gisteren alles netjes en creatief afgewerkt. We zijn heel tevreden.